Μία κλασική συνταγή από τα παιδικά μας χρόνια
Η σουλτανίνα είναι το πιο εύκολο φρούτο για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού. Είναι το τέλειο γλυκό για τις τεμπέλες νοικοκυρές. Ο γενικός κανόνας αναλογιών που ισχύει εδώ είναι 1 μέρος ζάχαρη, 2 μέρη φρούτου.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Tips
Πηγή - gourmed.gr
Η σουλτανίνα είναι το πιο εύκολο φρούτο για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού. Είναι το τέλειο γλυκό για τις τεμπέλες νοικοκυρές. Ο γενικός κανόνας αναλογιών που ισχύει εδώ είναι 1 μέρος ζάχαρη, 2 μέρη φρούτου.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 2 κιλά μεγάλες ρώγες από σταφύλι σταφίδα
- 1 κιλά ζάχαρη
- χυμός ενός λεμονιού
- 1 κουταλάκια του γλυκού essence βανίλιας Μαδαγασκάρης
- 2-3 κλαράκια αρμπαρόριζας
- 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε τις ρώγες μέσα σε μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά να βγάλουν τα ζουμάκια τους ανακατεύοντας συχνά.
- Σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη να καλυφτούν οι ρώγες, σκεπάζουμε κι αφήνουμε ολοβραδίς να ποτίσει.
- Την άλλη μέρα βράζουμε, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει, έως ότου το γλυκό δέσει.
- Προσθέτουμε προς το τέλος την αρμπαρόριζα, την βανίλια, τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού.
- Όταν κάπως κρυώσει, τοποθετούμε το γλυκό σε στεγνά αποστειρωμένα βαζάκια.
Tips
- Μπορείτε αντί για βάμμα/essence να βάλετε μισό φασόλι βανίλιας την ώρα που βράζετε το γλυκό.
Πηγή - gourmed.gr