Φτιάξτε λαχταριστό κοτόπουλο παρμεζάνα με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο και συνοδέψτε με το με ζυμαρικά
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια
Για το κοτόπουλο
Εκτέλεση
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια
Για το κοτόπουλο
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πολτός ντομάτας
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί Μαυροδάφνη ή Μαδέρα
- 4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος εμπορίου
- Αλάτι- πιπέρι
- 1 τριμμένο καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φύλο δάφνης για άρωμα
Για το κοτόπουλο
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 αυγά
- 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια
- Βάζουμε τον ζωμό κρέατος να κάψει (όχι να βράσει) και το διατηρούμε ζεστό.
- Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
- Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα (προς το ανοιχτό καφέ).
- Προσθέτουμε τότε το κρασί, τη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
- Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.
- Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε για να μην κολλήσουν.
- Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και τη σάλτσα από πάνω.
- Συνοδέψτε με το κοτόπουλο πανέ.
Για το κοτόπουλο
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε την μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr