Νόστιμο μοσχάρι σε τεριάκι σος με τζίντζερ, σκόρδο και γιαούρτι. Ιδανική συνταγή για BBQ.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 500 γρ. γιαούρτι TOTAL 2%
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 βολβό από ρίζα φρέσκου τζίντζερ, τριμμένο
- 50 γρ. σος σόγιας
- 25 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50ml ξύδι ρυζιού
Για το μοσχάρι:
- 4 μπριζόλες x 250 γρ. ή 1 κιλό μοσχάρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και σιγουρεύεστε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί μέσα στη σόγια και στο ξύδι ρυζιού πριν προσθέσετε το γιαούρτι TOTAL 2%.
- Σε μια μεγάλη σακούλα που ανοίγει και κλείνει, χύνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα γιαουρτιού και κρατάτε το υπόλοιπο για ντιπ που θα συνοδεύσει το κρέας σας.
- Τοποθετείτε το κρέας που έχετε διαλέξει στη σακούλα και το αφήνετε να μαριναριστεί μέχρι και για 24 ώρες.
- Ψήνετε στα κάρβουνα αν κάνετε BBQ ή στο γκριλ του φούρνου σας.
Πηγή - greece.fage.eu