ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητό Μοσχάρι με Σος Τεριάκι


Νόστιμο μοσχάρι σε τεριάκι σος με τζίντζερ, σκόρδο και γιαούρτι. Ιδανική συνταγή για BBQ.





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα:
  • 500 γρ. γιαούρτι TOTAL 2%
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 βολβό από ρίζα φρέσκου τζίντζερ, τριμμένο
  • 50 γρ. σος σόγιας
  • 25 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50ml ξύδι ρυζιού

Για το μοσχάρι:

  • 4 μπριζόλες x 250 γρ. ή 1 κιλό μοσχάρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και σιγουρεύεστε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί μέσα στη σόγια και στο ξύδι ρυζιού πριν προσθέσετε το γιαούρτι TOTAL 2%.
  • Σε μια μεγάλη σακούλα που ανοίγει και κλείνει, χύνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα γιαουρτιού και κρατάτε το υπόλοιπο για ντιπ που θα συνοδεύσει το κρέας σας.
  • Τοποθετείτε το κρέας που έχετε διαλέξει στη σακούλα και το αφήνετε να μαριναριστεί μέχρι και για 24 ώρες.
  • Ψήνετε στα κάρβουνα αν κάνετε BBQ ή στο γκριλ του φούρνου σας.

Πηγή - greece.fage.eu