ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Υλικά για 2-4 άτομα     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


  • 1 συσκευασία τορτελίνια
  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη




~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


  • Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν.
  • Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
  • Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε τα τορτελίνια ζεστά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.
  •  Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη παρμεζάνα.


Πηγή - sidagi.gr