ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουτζουκάκια σμυρναίικα με κριθαράκι

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά







Υλικά για 2-4 άτομα
  • Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • Ένα κρεμμύδι
  • Δύο φέτες ψωμί
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Αλεύρι
  • Λάδι
  • 2 κούπες κριθαράκι

Για τη σάλτσα

  • Δύο κουταλιές πολτό ντομάτας
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

  • Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
  • Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 
  • Φτιάχνουμε την σάλτσα με τον πολτό της ντομάτας, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλάτι και την βράζουμε ενώ ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. 
  • Ζεματίζουμε τις ελιές, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. 
  • Στη συνέχεια βράζουμε το κριθαράκι με 2 ποτήρια νερό για 10 λεπτά σε μέτρια εστία και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια.



Πηγή - sidagi.gr