Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη σάλτσα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
- Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
- Ένα κρεμμύδι
- Δύο φέτες ψωμί
- Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
- 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- Αλεύρι
- Λάδι
- 2 κούπες κριθαράκι
Για τη σάλτσα
- Δύο κουταλιές πολτό ντομάτας
- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
- Ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
- Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Φτιάχνουμε την σάλτσα με τον πολτό της ντομάτας, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλάτι και την βράζουμε ενώ ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Ζεματίζουμε τις ελιές, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Στη συνέχεια βράζουμε το κριθαράκι με 2 ποτήρια νερό για 10 λεπτά σε μέτρια εστία και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια.
Πηγή - sidagi.gr