ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Φτιάξτε εύκολα ανθούς με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 2/3 κούπας κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 2 κουταλιές δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 2/3 κούπας πλιγούρι




~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το πλιγούρι και τέλος προσθέστε το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  • Στη συνέχεια πλένετε τους κολοκυθοανθούς μέσα σε άφθονο νερό. 
  • Κόψτε κι αφαιρέστε από το εσωτερικό τους στήμονες. 
  • Βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά, γεμάτη από το μείγμα με το πλιγούρι.
  • Κλείνετε τους κολοκυθοανθούς με βρεγμένα χέρια, για να μην ανοίξουν.
  • Βουτήξτε τα σε νερό και πασπαλίστε τα με αλεύρι. 
  • Μαγειρέψτε τα σε ρηχή κατσαρόλα με λάδιμ σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, για να μην αρπάξουν και ψήνετε για 45 λεπτά.


Πηγή - sidagi.gr