ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιτάκια γεμιστά με κρεμμύδια και τσένταρ


Λαχταριστά πιτάκια για ορεκτικό











~ ~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~
  • 2 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 200 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού
  • 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι




~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~
  • Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και το τυρί. 
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και το κύμινο και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Απλώνουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Κόβουμε δίσκους από κάθε φύλλο και βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε δίσκο. 
  • Βρέχουμε λίγο τις άκρες κάθε δίσκου, διπλώνουμε σαν μεγάλο μελομακάρονο με την ένωση από πάνω, αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε στους 180°C για 25-30.


Πηγή - ethnos.gr \ Συνταγή του Ηλία Δεμιρτζόγλου