ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματόπιτα

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια τότε δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ ~    Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~
για 6-8 άτομα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό 40 βαθμούς Κελσίου
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ντομάτες χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών της επιλογής σας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι


~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τα μυρωδικά.
  • Δημιουργείτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μέλι και τη μαργαρίνη.
  • Προσθέστε το νερό κι ανακατέψτε όλα τα υλικά, αρχικά με ένα κουτάλι κι έπειτα με τα χέρια, ζυμώνοντας σε ζύμη μαλακιά, να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  • Σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη σε ζεστό, υγρό μέρος, για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
  • Συγχρόνως, σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι κι αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράζει 30 λεπτά, ώσπου να δέσει.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε τη σε ένα ταψί για πίτσες με διάμετρο 30 εκ.
  • Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. τριγύρω, και πασπαλίστε την επιφάνεια με τη ρίγανη και το θυμάρι.
  • Ψήστε την ντοματόπιτα σε φούρνο 200 βαθμών για 25 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το ψωμί.
  • Αν θέλετε για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά πασπαλίζετε πάνω από την πίτα με τυρί φέτα και γκούντα πριν τη βάλετε στο φούρνο! Δίνει τρομερή γεύση.


Πηγή - sidagi.gr