ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια



Ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας.



Προετοιμασία  10 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα




~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κριτσίνια, κράκερ ή ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα


~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα καρύδια. 
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το πετιμέζι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. 
  • Τα χτυπάμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά. 
  • Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να κρυώσει. 
  • Σερβίρουμε με κριτσίνια, κράκερ ή φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιπεριές από βάζο, αρκεί να τις στραγγίξετε καλά.



Πηγή - ethnos.gr