Ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- κριτσίνια, κράκερ ή ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα καρύδια.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το πετιμέζι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Τα χτυπάμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με κριτσίνια, κράκερ ή φρυγανισμένο ψωμί.
Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιπεριές από βάζο, αρκεί να τις στραγγίξετε καλά.
Πηγή - ethnos.gr