ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με αντίδια και καρύδια


Μια ξεχωριστή πρόταση για το τραπέζι σας


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 φέτα ψωμί τοστ κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλ2τζάνι συν 2 με 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1/2 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζανιού κομμάτια θρυμματισμένα καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κιλό ραδίκια και αντίδια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ακτινίδιο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα



~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπολ, μουλιάστε ψωμί μέσα στο 1/2 φλιτζάνι γάλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ. 
  • Προσθέστε λάδι, καρύδια και 1/4 κουταλάκι αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει πουρές.
  • Έπειτα ρίχνετε τα αντίδια και τα ραδίκια σε ένα μπολ πασπαλίζοντας με αλάτι. 
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.


Πηγή - sidagi.gr