ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ με κακάο, κολοκυθάκι και γλάσο πορτοκαλιού

Ένα μοναδικό κέικ που συνδυάζει τη γεύση με την τελειότητα.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 16 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1/2 φλ. βούτυρο μαλακό
  • 1-1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/4 φλ. πουρέ μήλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-1 / 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1-1 / 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. γάλα άπαχο
  • 3 φλ. κολοκύθι, τριμμένο
  • 1/2 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο
  • 1-1 / 4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
  • Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ με σπρέι μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να “αφρατέψουν”. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Χτυπάμε τον πουρέ μήλου και τη βανίλια.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα και προσθέτουμε στο κρεμώδες μείγμα εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα κολοκυθάκια, τα καρύδια και τη φλούδα πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά, στους 180 C.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
  • Ανακατεύουμε μαζί τα συστατικά για το γλάσο και περιχύνουμε πάνω από το κέικ.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου