Ένα μοναδικό κέικ που συνδυάζει τη γεύση με την τελειότητα.
Υλικά
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 16 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1/2 φλ. βούτυρο μαλακό
- 1-1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/4 φλ. πουρέ μήλου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2-1 / 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. κακάο
- 1-1 / 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 φλ. γάλα άπαχο
- 3 φλ. κολοκύθι, τριμμένο
- 1/2 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
- 1-1 / 4 φλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ με σπρέι μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να “αφρατέψουν”. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Χτυπάμε τον πουρέ μήλου και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα και προσθέτουμε στο κρεμώδες μείγμα εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα κολοκυθάκια, τα καρύδια και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά, στους 180 C.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
- Ανακατεύουμε μαζί τα συστατικά για το γλάσο και περιχύνουμε πάνω από το κέικ.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου