Μία μαγευτική τάρτα για να γλυκάνει εσάς και τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 16 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.
Υλικά
- 200 γρ σοκολατένια μπισκότα (όχι γεμιστά)
- 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, και άλλες 4 κ.σ.
- 285 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- 2 1/2 φλ + 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- μπούκλες σοκολάτας για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα, ώστε να σχηματιστούν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε να ενωθούν.
- Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος 23 εκ. και πιέζουμε ελαφρά στο κάτω μέρος και στα πλαϊνά.
- Παγώνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βράζουμε 1/3 φλ νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τις 4 κ.σ. βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Με ένα μίξερ χτυπάμε το 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.
- Βάζουμε το μείγμα στο μείγμα σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε στο σκεύος με τη βάση μπισκότου και παγώνουμε για 1 ώρα ή μέχρι και μία ημέρα.
- Μία ώρα πριν σερβίρουμε, χτυπάμε 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
- Απλώνουμε τη μους πάνω στο γλυκό και παγώνουμε για 1 ώρα (ή μέχρι και 1 ημέρα).
- Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου