Καλοκαιρινή μακαρονάδα με έντονες γεύσεις λαχανικών.
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 18΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
- 5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 3 κουτ. σούπας ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- τα φύλλα από 5 - 6 κλωνάρια βασιλικού ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με
- Eλαφρύ κόκκινο κρασί από Αγιωργίτικο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου