ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγκέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές και κάππαρη

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με έντονες γεύσεις λαχανικών.








Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 18΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
  • 5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • τα φύλλα από 5 - 6 κλωνάρια βασιλικού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με
  • Eλαφρύ κόκκινο κρασί από Αγιωργίτικο.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου