Κλασική αξία το κέικ λεμονιού και παντοτινή αγάπη, ιδιαίτερα όταν ντύνεται με λευκό λεμονάτο γλάσο. H καλύτερη συντροφιά του καφέ και όχι μόνο...
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Sweetly
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου.
Μερίδες : Για μια μέτρια φόρμα
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 300γρ. ζάχαρη
- 500γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 4 αβγά
- 2 ζουμερά λεμόνια ξύσμα και χυμός
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
- Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-175οC, κοσκινίζετε τη φαρίνα και βουτυρώνετε τη φόρμα σας.
- Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και τη φαρίνα εναλλάξ με το γιαούρτι.
- Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
- Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Ετοιμάζετε και το γλάσο: Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύετε προσθέτοντας σταδιακά χυμό λεμονιού, όσο χρειαστεί ώστε να φτιάξετε μια πάστα που θα απλώνεται εύκολα πάνω στο κέικ, αλλά δεν θα είναι και πολύ ρευστή.
- Περιχύνετε το κέικ σας με το γλάσο και διακοσμείτε με το ξύσμα του λεμονιού όσο ακόμα είναι υγρό το γλάσο ώστε να κολλήσει πάνω του.
Πηγή - Sweetly
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου