Μία μοναδική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 1 ώρα & 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1.300 γρ., κομμένο σε 8 - 10 κομμάτια
- 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες (πάχους περίπου 1 εκ.)
- 6 - 7 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
- 4 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια γάστρα. Απλώνουμε ολόγυρα τις πατάτες και τις πιπεριές και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να καλυφτούν καλά όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να «δέσει» η σάλτσα.
Στο ποτήρι μας
- Ένα δροσερό φρουτώδες και αρωματικό Merlot.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου