Δροσερό και εύκολο γλύκισμα με απλά και εύκολα υλικά
Υλικά
Για την τάρτα
Για το fronez yogurt
Εκτέλεση
Για την τάρτα
Για το fronez yogurt
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για την τάρτα
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
- 1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
- 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
- 1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό
Για το fronez yogurt
- 3-4 φλιτζάνια βατόμουρα ή (νωπά ή κατεψυγμένα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για την τάρτα
- Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
- Απλώστε το παγωτό φράουλα πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώνουμε για 8 ώρες στη κατάψυξη.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και από πάνω την δεύτερη στρώση παγωτού το παγωτό καϊμάκι.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για το fronez yogurt
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
- Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τα μούρα από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.
- Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα μούρα από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τα μούρα από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι μούρων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Αφού κρυώσει αρκετά ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και το απλώνετε καλά. Βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου