Εύκολα γευστικά κεκάκια για να όλες τις ώρες.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 10 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ μαύρη σοκολάτα (χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ καστανή ζάχαρη συν 3 κ.σ.
- 6 κ.σ. κακάο
- 150 ml ηλιέλαιο συν λίγο ακόμα για λάδωμα
- 284 ml ξινόκρεμα
- 2 αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε σε μια θήκη για muffins 10 χάρτινες θήκες.
- Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ηλιέλαιο, 100ml ξινόκρεμα, τα αβγά, τη βανίλια και 100 ml νερό.
- Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γρήγορα προσθέτουμε τα 100 γρ σοκολάτας, που έχουμε χτυπήσει στον επεξεργαστή.
- Χωρίζουμε το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά - μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
- Κρυώνουμε σε μια σχάρα.
- Για την επικάλυψη, βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την κρέμα και 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.
- Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να μπορούμε να γλασάρουμε τα cupcakes.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου