Μοναδικά ρολάκια που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Για τη σάλτσα
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. μελιτζάνες αργίτικες
- 450 γρ. ανθότυρο Κρήτης
- 150 γρ. προβολόνε ή άλλο μαλακό καπνιστό τυρί
- 80 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λάδι για το άλειμμα
Για τη σάλτσα
- 1 κιλό ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού πελτέ ντομάτας
- 2-3 κουτ. σούπας λάδι
- 1/3 φλιτζανιού κρασί Λήμνου γλυκό
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχους 3 χιλιοστών και τις αλείφουμε με λάδι. Τις στρώνουμε στο ταψί του φούρνου πάνω σε χαρτί ψησίματος και τις καλύπτουμε επίσης με χαρτί. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Ανακατεύουμε τα τυριά με το ξύσμα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μπολ την ντομάτα, τον πελτέ, το κρασί, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε τη «σάλτσα» σε πυρίμαχο ταψί και φτιάχνουμε ρολάκια με τις μελιτζάνες και τα τυριά. Τα βάζουμε σε σειρές πάνω από την σάλτσα και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου