Μία μοναδική συνταγή ψητού χοιρινού που θα σας ξετρελάνει με το άρωμά του.
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 105΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1/4 φλ ελαιόλαδο συν 2 κ.σ.
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα), χοντροκομμένο (1/2 φλ)
- 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το 1/4 φλ ελαιόλαδο με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τρίβουμε το μείγμα πάνω στο κρέας.
- Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφαιρούμε όση μαρινάδα υπάρχει.
- Σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Το βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου