Ο συνδυασμός της πιπεριάς με τη φέτα και τον μαϊντανό στη σάλτσα απογειώνουν γευστικά τη μακαρονάδα.
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. (1 πακέτο) ταλιατέλες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. φέτα*, κομμένη σε κυβάκια περίπου 2 εκ.
- τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 80 ml λευκό ξηρό κρασί
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις ταλιατέλες 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 200 ml από το νερό όπου βράσαμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Μετά από 2 - 3 λεπτά, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκορπίζουμε τη φέτα και το μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας
- Οσο κι αν υπάρχει λευκό κρασί στην παρασκευή, οι μαγειρεμένες πιπεριές ζητούν ένα ελαφρύ κόκκινο, ένα Merlot, ένα Αγιωργίτικο, ένα χαρμάνι.
* Μαλακή ή σκληρή φέτα; Αν βάλουμε μαλακή φέτα, θα λιώσει από τη θερμοκρασία του φαγητού και θα γίνει σαν κρέμα. Αν επιλέξουμε σκληρή, θα μείνουν ζωντανά κομμάτια τυριού μέσα στο φαγητό. Είναι θέμα γούστου.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου