Κλασικό και αγαπημένο το ταίριασμα της φέτας και του καρπουζιού!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)
- τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- 2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ. (τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε λίγο πριν από το σερβίρισμα, για να μη μαυρίσουν)
- 500 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένο σε κύβους 2 εκ. (το βγάζουμε από το ψυγείο τελευταία στιγμή, για να μη ζεσταθεί και μαλακώσει)
- 1- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου