Πειραματιστείτε με τη μπαβαρουάζ και προσθέστε το καλοκαιρινό φρούτο της επιλογής σας!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Τάσος Τυρανόπουλος.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 350 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό, πλήρες
- 100 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 40 γρ. κρόκος αυγού (είναι περίπου 2 κρόκοι μέτριων αυγών)
- 50 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 280 γρ. (ζυγισμένα ακαθάριστα) ροδάκινα, ξεφλουδισμένα και χωρίς τα κουκούτσια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, να μαλακώσουν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και να φτάσει η θερμοκρασία της περίπου στους 82° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, προσέχουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα ροδάκινα και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα, περίπου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα με τα ροδάκινα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν. Μοιράζουμε την κρέμα σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου