Τηγανητοί Ιταλικοί ρυζοκεφτέδες γεμιστοί, για παράδειγμα, με κιμά, ντομάτα κ.λπ.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 20 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 βράδυ, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη λιωμένη
- 750 ml ζωμό κότας
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι τριμμένο φρέσκο
- 220 γρ. ρύζι για ριζότο (βιαλόνε νάνο)
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Ρίχνουμε σε μπολ το σαφράν με το κρασί να μουλιάσει ώσπου να ετοιμάσουμε το ριζότο. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά ώσπου να μαραθούν, χωρίς να καούν. Ζεσταίνουμε σε άλλη κατσαρόλα τον ζωμό ώσπου να πάρει βράση. Προσθέτουμε το θυμάρι και το ρύζι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, και ανακατεύουμε για 1 λεπτό συνεχώς ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα το ρύζι.
- Συνεχίζουμε με την προσθήκη ζωμού, σκεπάζοντας κάθε φορά το ρύζι και ανακατεύοντας τακτικά. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να χυλώσει το ρύζι. Φροντίζουμε πάντα να απορροφάται όλο το υγρό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το απλώνουμε σε δίσκο καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Για τα αραντσίνι: Πλάθουμε μια μικρή ποσότητα ριζότο σε σχήμα καρυδιού. Πιέζουμε στο κέντρο με τον αντίχειρα, τοποθετούμε στη λακκουβίτσα ένα κομματάκι μοτσαρέλα και πιέζουμε ολόγυρα σχηματίζοντας μια μπαλίτσα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ριζότο. Πανάρουμε ομοιόμορφα τις μπαλίτσες στη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι, έτσι ώστε τα αραντσίνι να καλύπτονται. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, χωρίς να τα στριμώχνουμε, για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να «σταθούν» για 2 λεπτά και τα σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου