ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαρίσια φιλετάκια σχάρας με ταρτάρ ντομάτας


Φανταστικά φιλετάκια που θα σας ξετρελάνουν.












Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 4΄-5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • αλατοπίπερο
  • λίγο ελαιόλαδο

Για το ταρταρ ντομάτας
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο

Eκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μυριστικά, την κάππαρη, το κρεμμύδι και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Aνακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί λίγο για να δέσουν τα αρώματά της. Aπλώνουμε τα φιλετάκια στον πάγκο εργασίας και τα αλατίζουμε. Tρίβουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. 
  • Ψήνουμε τα φιλετάκια σε καλά λαδωμένη σχάρα σε πολύ δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε ροδαλά με μπόλικους ροζ χυμούς ή για 4-5 λεπτά αν τα θέλουμε καλοψημένα. Σερβίρουμε σε φαρδιά πιατέλα με τη sauce ντομάτας και μπόλικες τηγανητές πατάτες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου