Μία μοναδική τούρτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για το παρφέ φράουλα
Εκτέλεση
Tips
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Εύη Παπαδοπούλου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 25΄, Αναμονή 4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 3 αβγά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λεμόνι ακέρωτο (το ξύσμα του)
Για το παρφέ φράουλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκους
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 500 γρ. φράουλες
- 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 100 ml λιμοντσέλο
- 50 ml νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
- Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Xτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, ώστε το μείγμα να μην χάσει τον όγκο του, μέχρι να απορροφηθούν οι σβώλοι από αλεύρι, αν έχουν δημιουργηθεί. Αδειάζουμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
- Φτιάχνουμε το παρφέ φράουλα: Λιώνουμε τις φράουλες στο πολυκοπτικό ή στο μπλέντερ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Ανακατεύουμε απαλά την κρέμα των κρόκων, τη σαντιγί και τις λιωμένες φράουλες. Ανακατεύουμε το λιμοντσέλο με το νερό.
- Στήνουμε την τούρτα: Τοποθετούμε στη φόρμα έναν δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με το λιμοντσέλο. Αδειάζουμε το μισό παρφέ φράουλας και επαναλαμβάνουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και το υπόλοιπο παρφέ. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν κόψουμε την τούρτα, τη διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες, φετούλες λεμόνι περασμένες από κρυσταλλική ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
Tips
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το παντεσπάνι με 200 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ ιταλικού τύπου (αυτά που χρησιμοποιούμε στο τιραμισού).
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου