Μία φανταστική συνταγή που συνδυάζει το κέικ με το παγωτό και ξετρελαίνει όσους το δοκιμάσουν.
Υλικά
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για το σερβίρισμα
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 300΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 1/2 φλ. μπισκότα, θρυμματισμένα
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 3 φλ. παγωτό βανίλια, χτυπημένο
- 1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα ροδάκινα, xοντροκομμένα, συν γαρνιτούρα
- 1/2 φλ. φρέσκα βατόμουρα
- 1 κ.σ. πιπερόριζα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο.
- Στρώνουμε το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματα ενός σκεύους 8x16.
- Ψήνουμε για 5 έως 7 λεπτά. Αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μεγάλο μπολ για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
- Ενσωματώνουμε απαλά τα ροδάκινα, τα βατόμουρα και το τζίντζερ.
- Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα πάνω στη κατεψυγμένη βάση.
- Καλύπτουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Για το σερβίρισμα
- Χρησιμοποιούμε μία λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να “ξεκολλήσουμε” το κέικ από τα τοιχώματα του σκεύους και το “ξεκαλουπώνουμε” σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
- Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 έως 25 λεπτά, ώστε να μαλακώσει και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου