Μία μοναδική συνταγή για να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. θυμάρι
- 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1/2 φλ. κρεμμύδι
- 2 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
- 3/4 φλ. αποξηραμένα φρούτα
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλ. πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Πασπαλίζουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και θυμάρι, ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και το καλύπτουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.γ.) σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φρούτα, το κρασί, το ζωμό κότας, τις ελιές, 1/8 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το υγρό σχεδόν να εξατμιστεί.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου