ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαροκινό κοτόπουλο με φρούτα

Μία μοναδική συνταγή για να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
  • 3/4 φλ. αποξηραμένα φρούτα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και θυμάρι, ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και το καλύπτουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.γ.) σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φρούτα, το κρασί, το ζωμό κότας, τις ελιές, 1/8 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το υγρό σχεδόν να εξατμιστεί.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου