Τα λόγια είναι περιττά απλά δοκιμάστε την.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρηε Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/4 φλ βούτυρο ανάλατο
- 4 ουρές αστακού
- 750 γρ ντοματίνια σε κονσέρβα
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 230 ml χυμό μυδιών
- 2/3 φλ χυμό μήλου
- 150 γρ λιγκουίνι
- 2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις ουρές αστακού. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας από όλες τις μεριές, μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και το αλάτι, μαζί με τον χυμό μυδιών και το χυμό μήλου. Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς αλάτι, για 7-8 λεπτά.
- Σουρώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας τα.
- Χωρίζουμε τα λιγκουίνι σε δύο πιάτα και απλώνουμε δύο ουρές στο καθένα. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου