ΜΕΝΟΥ

Pages

Αστακομακαρονάδα

Τα λόγια είναι περιττά απλά δοκιμάστε την.









Συνταγή : Δημήτρηε Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/4 φλ βούτυρο ανάλατο
  • 4 ουρές αστακού
  • 750 γρ ντοματίνια σε κονσέρβα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 230 ml χυμό μυδιών
  • 2/3 φλ χυμό μήλου
  • 150 γρ λιγκουίνι
  • 2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά

Εκτέλεση
  • Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις ουρές αστακού. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας από όλες τις μεριές, μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και το αλάτι, μαζί με τον χυμό μυδιών και το χυμό μήλου. Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.
  • Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς αλάτι, για 7-8 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας τα.
  • Χωρίζουμε τα λιγκουίνι σε δύο πιάτα και απλώνουμε δύο ουρές στο καθένα. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου