Πανεύκολο γιαουρτοσοκολατένιο γλυκό. Το μόνο δύσκολο είναι η αναμονή μέχρι να το απολαύσετε!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Αννα Ναθαναηλίδου.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
- 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
- 350 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας λικέρ κεράσι
- 100 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στη μέση + 10 κεράσια ολόκληρα, για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί (δηλαδή τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κακάο. Προσθέτουμε το λικέρ και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Γεμίζουμε ατομικά μπολ ή ποτήρια με το σοκολατένιο γιαούρτι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, στολίζουμε με φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου