¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 300 γρ. φακές χοντρές
- 1 δαφνόφυλλο
- 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο ξερό
- 1 πορτοκάλι (τη φλούδα του)
- 2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
- 1 πιπεριά μεγάλη κομμένη σε καρεδάκια
- 1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- ρίγανη
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικές ελιές θρούμπες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τις φακές με τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη δάφνη και το φασκόμηλο σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Mετά 15 λεπτά, έχουμε τον νου μας να βγάλουμε τις φακές στο σημείο που μόλις έχουν μαλακώσει, πριν «σκάσουν» και λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Tip
- Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φακές με φασόλια λευκά, μικρά ή μεγάλα, ακόμη και γίγαντες.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 29/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου