ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικο φιλέτο μινιόν με κρεμμύδια

Για τους λάτρεις του πικάντικου κρέατος.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 φλ. γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 4 φιλέτα μινιόν

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Ψεκάζουμε το τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  • Πασπαλίζουμε με 1/8 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ανακατεύουμε τη σκόνη σκόρδου με τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κύμινο, ρίγανη, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι) σε ένα μικρό μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα σκόρδου και τις δύο πλευρές του φιλέτου και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Μαγειρεύουμε 5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
  • Σερβίρουμε με μείγμα κρεμμυδιών.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου