Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και προβρασμένες
- 100 γρ. σάλτσα πέστο έτοιμη
- 100 γρ. τυρί cottage
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1/2 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
- Τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
- Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τις πένες με τις γαρίδες και το λάδι.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Η σαλάτα αυτή είναι καλύτερο να σερβίρεται αφότου μείνει 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου