Μία κλασική συνταγή
που πρέπει να δοκιμάσετε.
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- λάδι για το τηγάνισμα
- 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών καυτό
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριους κύβους και τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Πλένουμε καλά το ρύζι και αφού στεγνώσει λίγο το τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά το ρύζι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον άνηθο κι αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου