ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι με μελιτζάνες


Μία κλασική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.













Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών καυτό
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριους κύβους και τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Πλένουμε καλά το ρύζι και αφού στεγνώσει λίγο το τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά το ρύζι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον άνηθο κι αλατοπιπερώνουμε. 
  • Βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου