Πλήρες γεύμα, έτοιμο σε μόλις 20΄ και άκρως καλοκαιρινό !
Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 18.05.2015
Υλικά
- 300 γρ. ρύζι καστανό (στιγμής)
- 1 φακελάκι πράσινο τσάι
- 4 φιλέτα από κατεψυγμένο ψάρι της αρεσκείας μας
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κομμάτι (5 εκ. περίπου) φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
- 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σπόρια (αν θέλουμε)
- το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας στο νερό το τσάι. Αφαιρούμε το φακελάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Λιώνουμε στο μούλτι το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά τσίλι (αν θέλουμε).
- Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμα να αναμειχθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα μαγειρεύουμε στον ατμό (είτε σε ατμομάγειρα είτε σε καλάθι ατμού, μπαμπού ή ανοξείδωτο) για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Ανακατεύουμε το ρύζι με τα 3/4 της σάλτσας και το σερβίρουμε στα πιάτα.
- Μοιράζουμε και το ψάρι στα πιάτα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου