ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψάρι στον ατμό με καστανό ρύζι


Πλήρες γεύμα, έτοιμο σε μόλις 20΄ και άκρως καλοκαιρινό !









Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 18.05.2015


Υλικά
  • 300 γρ. ρύζι καστανό (στιγμής)
  • 1 φακελάκι πράσινο τσάι
  • 4 φιλέτα από κατεψυγμένο ψάρι της αρεσκείας μας
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κομμάτι (5 εκ. περίπου) φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
  • 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σπόρια (αν θέλουμε)
  • το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο



Εκτέλεση
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας στο νερό το τσάι. Αφαιρούμε το φακελάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Λιώνουμε στο μούλτι το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά τσίλι (αν θέλουμε). 
  • Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμα να αναμειχθούν. 
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα μαγειρεύουμε στον ατμό (είτε σε ατμομάγειρα είτε σε καλάθι ατμού, μπαμπού ή ανοξείδωτο) για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. 
  • Ανακατεύουμε το ρύζι με τα 3/4 της σάλτσας και το σερβίρουμε στα πιάτα. 
  • Μοιράζουμε και το ψάρι στα πιάτα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου