Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 μπαγκέτα γαλλική ή ένα φραντζολάκι ψωμί
- 200 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια
- 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 40 γρ. τυρί ροκφόρ
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
- 8 ντοματίνια
- 1 αγγουράκι τουρσί
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε σε μικρό ταψάκι τα ντοματίνια, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
- Βάζουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά του. Το βγάζουμε από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 περίπου εκατοστών.
- Ανοίγουμε το ψωμί στη μέση. Αλείφουμε με το βούτυρο και τη μαγιονέζα και τα δύο κομμάτια του ψωμιού.
- Απλώνουμε το κρέας στο ένα κομμάτι ψωμί και πάνω στο κρέας τοποθετούμε το τυρί.
- Απλώνουμε τα ντοματίνια, το τουρσί, ψιλοκομμένο και την ρόκα.
- Κλείνουμε με το άλλο ψωμί.
- Κόβουμε σε δύο κομμάτια, τα σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα και τα τυλίγουμε σε λαδόκολα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου