Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. μεδούλι βοδινό
- 400 γρ. ρύζι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 λίτρο ζωμό βοδινού ζεστό
- 0,5 γρ. σαφράν σε σκόνη
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό και το σαφράν ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, βάζουμε το μεδούλι ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου