ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες με κρέας μποχτσαδάκι



Μοναδικός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει.













Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ξεπικρίζουμε για 30 λεπτά σε νερό με αλάτι. 
  • Τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές βούτυρο το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. 
  • Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
  • Σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε στο λάδι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ένα ταψί. Τοποθετούμε στο ταψί σταυρωτά 2 φέτες μελιτζάνας και στο κέντρο τους 1 κουταλιά κρέας. 
  • Διπλώνουμε τις μελιτζάνες σαν πακέτο και βάζουμε από πάνω 1 φέτα ντομάτας και 1 ροδέλα πιπεριάς. 
  • Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο ρίχνοντας και λίγο νερό στο ταψί για 15 λεπτά περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου