ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητό ρολό από κιμά και πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά.



Ένα ρολό για το μεσημεριανό σας τραπέζι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το ρολό
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι


Εκτέλεση
Για το ρολό
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.
  • Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C, μέχρι να ροδίσει και το εσωτερικό να φτάσει στους 65C, για 50 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε με το πλιγούρι.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου