ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με ψητά ντοματίνια, ρόκα και τσαλαφούτι Ρούμελης


Παρά τις αντιρρήσεις του καιρού, «διατηρούμε» το καλοκαίρι στο πιάτο με τη σαλάτα του Κλεομένη Ζουρνατζή.










Συνταγή : Κλεομένης Ζουρνατζής.
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 1 & ½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό ντοματίνια
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή ξερό
  • 2 ματσάκια ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 300 γρ. τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού ή γαλοτύρι
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη

Για το ντρέσινγκ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδας
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ντρέσινγκ
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.

Ντοματίνια
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 120° C. 
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε σε μονή στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  • Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. 
  • Ψήνουμε για 1 - 1½ ώρα ή μέχρι να στεγνώσουν από τα πολλά υγρά τους, να μελώσουν και να γλυκάνουν.

Σαλάτα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με το ντρέσινγκ και το σέλερι. 
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα ψητά ντοματίνια, κατά προτίμηση όσο είναι ζεστά. 
  • Βάζουμε κουταλιές από το κρεμώδες τυρί περιμετρικά στη σαλατιέρα ή το σερβίρουμε σε ένα μπολ για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.

Συμβουλές 
  • Για μια πιο χορταστική εκδοχή της σαλάτας, μπορούμε να προσθέσουμε πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια και βρασμένες σε αλατόνερο.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου