ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Λαχταριστοί κεφτέδες με σάλτσα για το μεσημεριανό σας.













Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 200 γρ. ψωμί ξερό μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και στυμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 φλιτζανιού περίπου ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μαντζουράνα ξερή
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ζυμώνουμε σε μπολ τα υλικά για το μείγμα του κιμά για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. 
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια κατσαρόλα με το λάδι για 6-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι. 
  • Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. 
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν. 
  • Στη συνέχεια, τους βάζουμε στη σάλτσα ντομάτας και τους σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή πουρέ.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου