Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. κιμά χοιρινό
- 200 γρ. ψωμί ξερό μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και στυμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2/3 φλιτζανιού περίπου ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μαντζουράνα ξερή
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ζυμώνουμε σε μπολ τα υλικά για το μείγμα του κιμά για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια κατσαρόλα με το λάδι για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν.
- Στη συνέχεια, τους βάζουμε στη σάλτσα ντομάτας και τους σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή πουρέ.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου