ΜΕΝΟΥ

Pages

Γιαουρτογλυκό με βερίκοκα


Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια.







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  30΄περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 825 γραμμάρια βερίκοκα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 260 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
  • Χωρίζετε τα βερίκοκα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Στο πρώτο μπολ καθαρίζετε τα βερίκοκα και τα κόβετε στη μέση, τα υπόλοιπα τα πολτοποιήστε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. 
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα από τα βερίκοκα σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία με 200 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη, μέλι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. 
  • Τοποθετήστε τα βερίκοκα σε γυάλινα μπολ, απλώστε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα βερίκοκα και τέλος γαρνίρετε με τη σως βερίκοκου. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου