Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 8 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κουτ. σούπας σόγια
- 1 κουτ. σούπας κρασί γλυκό (π.χ. μαυροδάφνη)
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Aναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Γυρίζουμε τις μπριζόλες κάθε 2 ώρες για να μαριναριστούν σωστά από όλες τις πλευρές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του, τοποθετώντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύονται τα υγρά του ψησίματος.
- Bάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος και τις ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, φροντίζοντας να τις αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάδα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου