ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με μέλι και σκόρδο



Τα μπριζολάκια που θα σας ξετρελάνουν είναι εδώ !













Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 8 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. σούπας κρασί γλυκό (π.χ. μαυροδάφνη)
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Aναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες. 
  • Γυρίζουμε τις μπριζόλες κάθε 2 ώρες για να μαριναριστούν σωστά από όλες τις πλευρές. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του, τοποθετώντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύονται τα υγρά του ψησίματος. 
  • Bάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος και τις ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, φροντίζοντας να τις αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάδα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου