ΜΕΝΟΥ

Pages

Ιμάμ μπαϊλντί

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 7-8 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • 1½ κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 6 κρεμμύδια μέτρια
  • 8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και κάνουμε δύο βαθιές χαρακιές, κατά μήκος.
  • Αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  • Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι , πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  • Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε, πιέζοντας ελαφρά. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες, περισσότερο από την κομμένη πλευρά. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Πιέζουμε με πιρούνι κάθε μελιτζάνα να ανοίξει αρκετά, γεμίζουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε ενδιάμεσα όση περίσσεψε.
  • Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου