¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 7-8 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
- 1½ κιλό ντομάτες τριμμένες
- 6 κρεμμύδια μέτρια
- 8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και κάνουμε δύο βαθιές χαρακιές, κατά μήκος.
- Αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι , πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε, πιέζοντας ελαφρά. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες, περισσότερο από την κομμένη πλευρά. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Πιέζουμε με πιρούνι κάθε μελιτζάνα να ανοίξει αρκετά, γεμίζουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε ενδιάμεσα όση περίσσεψε.
- Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου