Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 1 πακέτο πένες
- 2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
- Bράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
- Tις βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τις ανακατεύουμε καλά με το λάδι για να μην κολλήσουν.
- Aφήνουμε τις πένες να κρυώσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις αναμειγνύουμε με τις πένες, το σκόρδο και τον βασιλικό.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι.
- Aνακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tips:
- Tο μυστικό της νοστιμιάς αυτής της σαλάτας είναι οι ώριμες, κόκκινες, γλυκές ντομάτες του καλοκαιριού. Aν, μάλιστα, βρείτε από μποστάνι, ακόμα καλύτερα. H σαλάτα μας θα γίνει εξίσου ωραία αν χρησιμοποιήσουμε ώριμα, ζουμερά ντοματίνια κομμένα στα δύο. Aν δεν μας βρίσκεται φρέσκος βασιλικός, μπορούμε να βάλουμε ρίγανη, φασκόμηλο, ξερό βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου