ΜΕΝΟΥ

Pages

Παστίτσιο λαχανικών με ριγκατόνι



Μία διαφορετική συνταγή για παστίτσιο που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. κιμά
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. αρακά
  • 150 γρ. καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. γάλα
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα


Για τη μπεσαμέλ
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 800 ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό (να κρατάνε), σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε. 
  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τον κιμά, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα, τον αρακά, το καρότο και τέλος τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα του κιμά με τα ριγκατόνι. Προσθέτουμε το γάλα και τη φρυγανιά. 
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: 
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. 
  • Μόλις χρυσίσει, ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, αλατοπίπερο και τη γραβιέρα. 
  • Στρώνουμε τα ριγκατόνι σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου