Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 12 κολοκυθάκια
- 2 αβγά
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Περνάμε τα κολοκυθάκια από αποχυμωτή.
- Βάζουμε τον πολτό που έχει μαζευτεί στον κάδο του αποχυμωτή σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
- Την πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά που έχουν συγκρατηθεί (εναλλακτικά τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και στύβουμε πολύ καλά).
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια «ζύμη» που θυμίζει κεφτέδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
- Τους περνάμε από το αλεύρι, τους τινάζουμε και τους τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά.
- Τους μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε πιάτο.
- Σερβίρουμε με λεμόνι.
* Μουτζβέρι (mücver): τηγανίτα λαχανικών. Συχνά έκαναν μουτζβέρια με τα περισσεύματα
των κολοκυθιών από τα γεμιστά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου