ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθοκεφτέδες μουτζβέρι



Μία συνταγή για χορτοφάγους και όχι μόνο, που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 κολοκυθάκια
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Περνάμε τα κολοκυθάκια από αποχυμωτή. 
  • Βάζουμε τον πολτό που έχει μαζευτεί στον κάδο του αποχυμωτή σε ένα λεπτό σουρωτήρι. 
  • Την πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά που έχουν συγκρατηθεί (εναλλακτικά τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και στύβουμε πολύ καλά). 
  • Μεταφέρουμε τον πολτό σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια «ζύμη» που θυμίζει κεφτέδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. 
  • Τους περνάμε από το αλεύρι, τους τινάζουμε και τους τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. 
  • Τους μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε πιάτο. 
  • Σερβίρουμε με λεμόνι.

* Μουτζβέρι (mücver): τηγανίτα λαχανικών. Συχνά έκαναν μουτζβέρια με τα περισσεύματα
των κολοκυθιών από τα γεμιστά.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου