Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 500 γρ. μοτσαρέλα σε ροδέλες
- 250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 «Σπιτικό» Ζωμό Mπουκέτο Μυρωδικών
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το τηγάνισμα
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Eκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες και τις αλευρώνουμε.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τρίβουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον φρέσκο βασιλικό.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον σπιτικό ζωμό, ζάχαρη, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες.
- Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μελιτζάνες.
- Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε το φαγητό για 40-45 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου