ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες φούρνου με μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα.



Κλασική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.













Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 500 γρ. μοτσαρέλα σε ροδέλες
  • 250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 «Σπιτικό» Ζωμό Mπουκέτο Μυρωδικών
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Eκτέλεση

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες και τις αλευρώνουμε. 
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Τρίβουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον φρέσκο βασιλικό. 
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον σπιτικό ζωμό, ζάχαρη, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες. 
  • Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μελιτζάνες. 
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε το φαγητό για 40-45 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου