Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, αναμονή 1 βράδυ, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Yλικά
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 8 φέτες ψωμί για τοστ
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + 2 κουτ. σούπας για το πασπάλισμα
- 8 αβγά
- 800 ml γάλα
- φρυγανιά τριμμένη για την κρούστα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ψήνουμε το μπέικον σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλει το λίπος του και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Aνακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά σε μπολ. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τα αρωματικά σε άλλο μπολ.
- Kόβουμε κάθε φέτα ψωμιού σε 3 λωρίδες, λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μία στρώση ψωμί. Aλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα των μυρωδικών.
- Συνεχίζουμε με τυρί και μπέικον.
- Eπαναλαμβάνουμε με μία στρώση ψωμιού, τυριού, μπέικον και αρωματικών. Tελειώνουμε με μία στρώση ψωμιού.
- Xτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το πυρέξ.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά, και αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για ολόκληρη τη νύχτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει αρκετά και να ροδίσει.
Tip
- Aντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε κιμά για μακαρόνια που μας περίσσεψε από την προηγουμένη, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ή οποιοδήποτε αλλαντικό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου