ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και μπέικον


Λαχταριστή μακαρονάδα καρμπονάρα με απλά και εύκολα υλικά.








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι νο6
  • 125 γραμμάρια μπέικον
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο.
  • Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  • Για να βράσουμε τα μακαρόνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά.Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
  • Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και το ανακατεύουμε.
  • Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου