ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κοτόπουλο, chorizo, κολοκυθάκια & πιπεριές Φλωρίνης.



Πεντανόστιμη ελαφριά σαλάτα που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή :  Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 12.06.2015


Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 200 γρ. chorizo
  • 200 γρ. κόκκινη λόλα
  • 200 γρ. πράσινη λόλα
  • 200 γρ. ρόκα
  • 30 ντοματίνια
  • 3 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί Αrla Αυθεντικό Regato
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. 
  • Προσθέτουμε βούτυρο, σωτάρουμε το chorizo, για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα λιπαρά του.
  • Αφαιρούμε το chorizo και κρατάμε μέσα στο τηγάνι τα λιπαρά του.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλετάκια, το αλατοπιπερώνουμε, το σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι, για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στο chorizo. 
  • Έπειτα κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια, τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι και τα προσθέτουμε στο chorizo με το κοτόπουλο.
  • Κόβουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη λόλα, την κόκκινη λόλα και την ρόκα. 
  • Έπειτα βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. 
  • Προσθέτουμε λίγο από το chorizo με το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο. 
  • Ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου